Oua cu legume la tigaie

de Rocsi in Mancaruri de legume, 11 Mar 2015 | 9476 vizualizari

 

Un mic dejun ce se prepara rapid si e foarte satios. Pot sa zic ca sotul a fost tare incantat de acest preparat si a zis sa ii fac mai des decat sa manance ochiuri simple...

 

INGREDIENTE

  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr rosii decojite
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume la tigaie:

Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor. Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul. Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele. Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit. Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.

Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume cu omleta si sunca